UNWORLD

unworld_linefalk.jpg
Billede 27-06-2017 16.47.05.jpg
foto13.jpg

Værket unworld består af postapokalyptiske betonskulpturer og udspringer af en længsel efter den magiske natur, at forvinde som menneske i en verden fyldt med had. Unworld blev kurateret til Roskilde Festivals Artzone 2017.

 Grænserne mellem skabelse og dekonstruktion opløses i de 17 skulpturer, hvor forskellene mellem hvad der er nyt materiale og genbrugt materiale udviskes – de bliver del af en og samme langsomme bevægelse og formgivning. I værkerne er både blanding, hærdning af masse og nedbrydning af selvsamme, iblanding af knust masse i ny, flydende masse udgangspunktet for at frembringe nye udtryk og nye tanker. Det gamle paradigme må dø, for at et nyt kan opstå. Den gamle verden må dø, for at en ny kan blive til af resterne.

Jeg har forsøgt at arbejde med imitationer af landskaber, der synes at komme fra et andet univers end vores, en dragende geologi med spor af en tvillingedimensions forfinelse, sammenbrud og genfødsel. I processen drog jeg inspiration fra forskellige klippetypers tilblivelse, pladetektonik, vulkansk aktivitet, kometstorme, kompositmaterialer, civilisationstegn og –aldring, nysgerrighedstab, astrale dødsfald og naturens iboende magi.

Unworld arbejder med tanker om vores evne som art til at drage omsorg for vores verden, vores medmennesker, dyr og planter, til at se skønhed og værdi i de landskaber vi har kendt længe, som vi nemt negligerer og ultimativt om klodens accelererende forfald og spørgsmålet om hvad der sker efter vores kollektive død som art.

Billede 27-06-2017 16.42.54.jpg
foto2.jpg